Køkken-Peblinge-Dosseringen02

PROJEKT/PROJECT: Køkken/Kitchen
ÅR/YEAR: 2013
AREAL/AREA: ca./approx. 30 m2
SAMARBEJDE/COLLABORATION: Udført i samarbejde med Nicolaj Bo/In collaboration with Nicolaj Bo

Køkkenet er tegnet til en lille børnefamilies bolig i en lys lejlighed med udsigt til søerne i København. Rumligt har intentionen med projektet været, at lade køkkenet danne et rumskabende møbel med et grafisk udtryk – og samtidig skabe et fleksibelt, levende hjerte i lejligheden. Via materialevalg af egetræ og farvet laminat på indersiderne, er der skabt en varm kontrast til lejlighedens hvidemalede vægge og gulve.
Køkkenprojektet var udfordret af at der var meget lidt plads i køkkenet og at en blotlagt søjle stod uhensigtsmæssigt. Løsningen blev at indkapsle den blotlagte søjle i en køkkenvæg, der samtidigt trækker køkkenet med ud i stuen og skaber mere plads til opbevaring. For at give køkkenvæggen et lettere udtryk, er der skabt tre farvede nicher i køkkenvæggen.
Trods den sparsomme plads i køkkenet, er der integreret en lille bænkplads ved vinduet, et lille socialt rum hvor aftensolen kan nydes og hvorfra familiens barn kan følge med i aktiviteterne i køkkenet.
Udsugningsskakten er dækket af et panel i egetræsfinér, som både rummer et integreret klapbord og opslagstavle i form af magneter skjult under finéren. Øverst er der udskåret en ventilationsrist i et arabisk inspireret mønster.
Køkkenet er udført i egetræsfinér, med massive egetræsbordplader og med al indvendig beklædning i to forskellige farver laminat, som også ses i de åbne nicher. Køkkenet er udført i samarbejde og dialog med Nicolaj Bo.
Link til Nicolaj Bo

English description of the project will be posted in the near future.

Køkken-Peblinge-Dosseringen

Køkken-Peblinge-Dosseringen03

Køkken-Peblinge-Dosseringen04

Pebling27_WEB

Pebling-28

Foto: Myne Søe-Pedersen