web_01Taffelbays-Alle_11

PROJEKT/PROJECT: Snedkerkøkken/Kitchen
ÅR/YEAR: 2014
AREAL/AREA: ca./approx. 20 m2
SAMARBEJDE/COLLABORATION: Udført i samarbejde med Nicolaj Bo/In collaboration with Nicolaj Bo

Det trefløjede egetræskøkken er tegnet til en villa på Taffelbays Allé i Hellerup. I forbindelse med opbygningen af det nye køkken blev der, for at skabe en rumlig sammenhæng i stueetagen, etableret en større åbning mellem køkken og stue. I åbningen danner en massiv egetræsbordplade et kombineret køkken- og spisebord og trækker derved det sociale liv fra spisestuen ind i køkkenrummet. Det nye støbte betongulvs koksgrå farve, danner en rolig baggrund for køkkenets varme egetræ og grafiske komposition.
Intentionen med projektet har været, at udforme køkkenet som et møbel med et grafisk udtryk. Dette er tænkt ud fra, at det nye køkken indgår i en større sammenhæng med resten af stueetagen. Møbeludtrykket er bl.a. opnået ved at behandle køkkenet som en kompositorisk flade, ved at soklerne er udført i egetræ samt ved at væggen med de 6 kantede fliser, er tegnet som en vægdekoration i stedet for en almindelig køkkenflisevæg.
Køkkenets midterste fløj består af en højskabsvæg med integreret køleskab, nicher og arabisk inspireret udskæring, som udluftning til de integrerede ovne. Den venstre fløj er udformet som køkkenets arbejdsplads med en 5 mm stålbordplade monteret med skyggenot og egetræskant – hvor vask og komfur er integreret.
Køkkenet er udført i egetræsfinér, med massive egetræsbordplader og med al indvendig beklædning i farvet laminat, som også ses i de åbne nicher. Køkkenet er udført i samarbejde og dialog med Nicolaj Bo.
Link til Nicolaj Bo

English description of the project will be posted in the near future.

web_02Taffelbays-Alle_03

web_04Taffelbays-Alle_05

web hvid02_03Taffelbays-Alle_06

web_05Taffelbays-Alle_07

web_07Taffelbays-Alle_02

 

 

Foto: Mogens Ulderup