PROJEKT/PROJECT: Møbel/Furniture
ÅR/YEAR: 2016
MÅL/DIMENSIONS: H 150cm, B ca. 20-30cm og L 160cm
FOTO/PHOTO: Jens Lindhe and photos of scale models. New photos will be added soon.
TAK TIL/THANKS TO: F.L. Foghts Fond og Statens Værksteder

I skærmvæggen ‘Knitted wood’ har jeg transformeret træ, krydsfinér, til en strikket struktur med et geometrisk udtryk. Mønsteret er varieret og ændrer sig afhængigt af hvilken side og vinkel man ser skærmen fra. Jeg har gennem skitseprocessen arbejdet med, hvad der skal til for, at det strikkede træ danner: stabilitet, mønstre, et spil mellem lukkethed og transparens samt en leg med lys og skygge. Jeg har villet arbejde med balancen mellem det enkle og komplekse. Derudover har materialeoptimering været et vigtigt aspekt i udviklingen af det tekstile træ. På billederne er vist en skalamodel af projektet. I det endelige møbel er krydsfinérsdelene samlet med hængsler af læder.
‘Knitted wood’ er affødt af min fascination for, at fusionere træ og finér med tekstile udtryk og teknikker. Projektet udspringer desuden af min interesse for, at arbejde med skærmvægge som møbeltypologi – et møbeltypologi der ligger grænselandet mellem mine to fagligheder som arkitekt og designer. En skærmvæg er et produkt, men vil samtidigt være en markant del af rummets komposition.
Mit arbejde med ‘Knitted wood’ er desuden inspireret af både en japansk tradition for skærmvægge og flytbare vægge, samt fra den arabiske tradition for udskårede træpaneler – mashrabiya.

English description of the project will be posted in the near future.